Психолого-профілактичний тренінг для педагогів Ліцею за темою: «Профілактика насильства та булінгу в освітньому середовищі та кроки для відновлення гармонійних стосунків між дітьми, вчителями та батьками»

18 лютого для педагогічного колективу Ліцею завідувач Науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи, старший викладач кафедри освітнього лідерства Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка О.В. Хмєлєва-Токарєва провела психологічний тренінг у рамках курсів підвищення кваліфікації за темою: «Профілактика насильства та булінгу в освітньому середовищі та кроки для відновлення гармонійних стосунків між дітьми, вчителями та батьками».

Учителі та практичні психологи Ліцею продовжували ознайомлюватися з причинами виникнення булінгу, впливу цього явища на окрему особистість і учнівський колектив у цілому, опрацювали практичні методи виявлення постраждалих та булерів.

Під час тренінгу обговорювалися важливі питання:

  • стосунки підлітків у Ліцеї;
  • визначення групи ризику (жертв та булерів);
  • принципи організації системного протистояння булінгу в молодіжному колективі
  • ;вміння проводити тренінги асертивної поведінки;
  • ознайомлення із зарубіжним досвідом попередження і подолання булінгу

тощо.

Подібні тренінги формують розуміння ризиків існування булінгу в учнівському середовищі та сприяють конструктивній взаємодії вчителів, учнів та батьків.

 



Ліцей Інформаційних Технологій №79