Делегація освітян Естонії в Ліцеї

Нещодавно до Ліцею завітала делегація освітян із Естонської Республіки. Директор Ліцею Ганна Ломаковська  щиро привітала гостей, познайомила їх із новаціями системи освіти України, діяльністю нашого освітнього закладу, з навчальними досягненнями на міжнародному рівні та позакласною роботою в Ліцеї. До уваги естонських колег  був запропонований перегляд відеофільму про історію та здобутки Ліцею.

З метою обміну педагогічним досвідом, гості відвідали  уроки наших учителів. Під час уроку англійської мови у 5-Б класі (учитель Ходжаян І.Р.) за темою «Childprodigils» учні презентували проекти про життя, творчість та наукові відкриття видатних особистостей  минулого: Моцарта, Пікассо, Паскаля тощо.

Під час проведення уроку інформатики  у 4-А класі (учитель Афійчук Ю.Д.) за темою «Планування й алгоритм» учні аналізували алгоритми, визначали корисність планування свого часу для виконання домашнього завдання, створювали лінійні алгоритми та алгоритми з повторенням на основі життєвих прикладів, будували діаграми та таблиці. Здобуті знання учні застосували в роботі з програмою Tuxbot.

Таким чином, протягом заняття учні розвивали інформаційно-цифрову компетентність, математичну грамотність, компетентність в природничих науках та технологіях, компетентність спілкування рідною мовою, підприємливість та уміння вчитися.

На завершення свого візиту естонські гості поділилися своїми враженнями від побаченого в Ліцеї, подякували  за щиру гостинність та запросили до подальшої співпраці між закладами.

 

 



Ліцей Інформаційних Технологій №79