«Впровадження ІТ-технологій – якісна зміна інформаційного середовища сучасної освіти»

24 листопада в Ліцеї проведено семінар за темою «Впровадження ІТ-технологій – якісна зміна інформаційного середовища сучасної освіти» (директор Ліцею Ломаковська Г.В.), на якому були представлені інноваційні досягнення Ліцею,  та презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, відбулося обговорення освітніх проектів.

Начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України Вікторія Косик ознайомила присутніх з актуальною темою сьогодення «Управління сучасними інформаційними потоками».

З питань підготовки ІТ-спеціалістів як складової кібербезпеки України» виступили завідувачі сектору цифрових навчальних технологій та навчальних програм  ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України Олег Китайцев та Наталія Перегуда. Вони наголосили, що рівень інформаційного розвитку визначає не лише економічний потенціал країни та якість життя її громадян, а також роль і місце цієї країни в глобальному суспільстві, масштаби та перспективи її економічної та політичної інтеграції з усім світом.

На завершення семінару учні Ліцею, переможці Міжнародних олімпіад з інформаційних технологій продемонстрували науково-дослідницькі проекти «ІТ-Освіти». На основі виступів педагогів Ліцею та матеріалів семінару будуть проведені майстер-класи для вчителів та учнів Ліцею.

Метою даного проекту є підготовка молодших програмістів, фахівців для забезпечення потреб ІТ індустрії України. Учасниками проекту є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Асоціація “Інформаційні технології України” та Ліцей інформаційних технологій №79. Впровадження проекту «ІТ -Освіта» радикально змінило модель сучасного випускника Ліцею, який розвиває новітні предметні, соціальні та особистісні компетенції. Учні Ліцею – учасники проекту, беруть участь у семінарах та конференціях, влаштованих молодіжною  організацією (AIESEC); заходах UneversITy; форумі Career Start; відвідують профорієнтаційні лекції, майстер-класи в бізнес-школах та провідних ІТ-компаніях, перемагають на Міжнародних олімпіадах.

Психолог Ліцею Демура О.О. взяла участь в організації та проведенні круглого столу «Методи розвитку творчого потенціалу педагогів», де представила тему: «Як розвивати власну креативність». Оксана Олександрівна у своєму виступі пояснила необхідність розвитку навиків креативного підходу до вирішення сучасних освітніх завдань. 

Участь Ліцею у виставці відзначено Сертифікатом Національної академії педагогічних наук України та Компанії «Виставковий Світ».

На основі виступів педагогів Ліцею та матеріалів круглих столів, будуть проведені майстер-класи для вчителів та учнів Ліцею.

 

 

 



Ліцей Інформаційних Технологій №79