Проект «ІТ-Освіта» - одна із складових розвитку сучасної освіти

25-27 жовтня 2016 р. в рамках VIII Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» педагоги Ліцею взяли участь у круглому столі «Освітній проект як складова інноваційного розвитку нової української школи», на якому були представлені інноваційні досягнення галузі освіти,  пройшли презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проектів. Заступник директора з навчально-виховної роботи ЛІТ № 79 Русак С.В. презентувала науково-методичний проект «ІТ-Освіта»

Метою даного проекту є підготовка молодших програмістів, фахівців для забезпечення потреб ІТ індустрії України. Учасниками проекту є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Асоціація “Інформаційні технології України” та Ліцей інформаційних технологій №79. Впровадження проекту «ІТ -Освіта» радикально змінило модель сучасного випускника Ліцею, який розвиває новітні предметні, соціальні та особистісні компетенції. Учні Ліцею – учасники проекту, беруть участь у семінарах та конференціях, влаштованих молодіжною  організацією (AIESEC); заходах UneversITy; форумі Career Start; відвідують профорієнтаційні лекції, майстер-класи в бізнес-школах та провідних ІТ-компаніях, перемагають на Міжнародних олімпіадах.

Психолог Ліцею Демура О.О. взяла участь в організації та проведенні круглого столу «Методи розвитку творчого потенціалу педагогів», де представила тему: «Як розвивати власну креативність». Оксана Олександрівна у своєму виступі пояснила необхідність розвитку навиків креативного підходу до вирішення сучасних освітніх завдань. 

Участь Ліцею у виставці відзначено Сертифікатом Національної академії педагогічних наук України та Компанії «Виставковий Світ».

На основі виступів педагогів Ліцею та матеріалів круглих столів, будуть проведені майстер-класи для вчителів та учнів Ліцею.

 

 



Ліцей Інформаційних Технологій №79